Eerste Communie tocht

Eerste communietocht © Bisdom Gent, foto: Daina De Saedeleer

De eerste communietocht is een initiatief van het CCV bisdom Gent in samenspraak met het plaatselijke onderwijs. 

De eerste communie van 6- à 7-jarige kinderen is en blijft een belangrijke stapsteen in hun geloofsgroei. Uiteraard is deze viering geen geïsoleerd gebeuren. Het gaat immers over het sacrament van de eucharistie, zoals we die op zondag met de geloofsgemeenschap vieren.

Best wordt deze viering dan ook ingebed in een ‘eerste communietraject’, met mogelijke betrokkenheid van tal van actoren: de communicanten en hun gezinnen, catechisten, leerkrachten, … Het opzet van een dergelijk traject is initiërend van aard: erop gericht om de kinderen (en hun families) warm te onthalen en te helpen thuiskomen in de eucharistie en in de gemeenschap die deze op zondag viert. 

 

Het is opgezet als familie tocht dus het bredere gezin kan hieraan deelnemen. Maar deze tocht kan evenzeer aangevat worden als tocht met een klein groepje kinderen en een catechist.

Wanneer?

Omdat de opstelling van de tocht zelf wel wat tijd in beslag neemt is er voor gekozen om deze in 1 kerk op te stellen gedurende een vastgelegde periode. Dit zal zijn:

in de kerk van St. Lenaarts Klein Veerle van 7 tot en met 18 januari 2021

Omdat we niet met zijn allen tegelijkertijd hiervan gebruik zullen kunnen maken wordt er een planning opgesteld! hiervoor dien je je aan te melden via het formuliertje hiernaast.

Aanvragen voor 16 december, zo kunnen wij nog een planning opmaken! wij communiceren de uiteindelijke planning op 20 december.

Materialen

Volgende materialen zijn ter beschikking (zie hieronder…):

  • een te kopen boekje voor de eerste communicanten.
  • een handboek voor de organisatie
  • een routebeschrijving en gids voor de ouders of catechisten die de tocht met kinderen 

    handboek organisatie eerste communietocht

    De route beschrijving voor de ouders